ריתוך אלומיניום - תיקון אופניים חשמליים
תיקון אופניים חשמליים - כל מה שכדאי לדעת
לבטח גם אתם רכשתם במיטב כספכם אופניים חשמליים בעיצוב אופנתי ומאיכות גבוהה. כתוצאה משימוש מוגבר, מנפילות, מתאונות ומחבלות שונות אחרות, עלולה שלדת האופניים להיפגע, אך לשמחתכם כספכם לא ירד לטמיון, מאחר וניתן לרתך את הפגיעה בשלדה ולחבר מחדש את המכלולים המחוברים אליה. ריתוך אופניים מחייב ניסיון רב וציוד מקצועי, לכן מומלץ לפנות לבית מלאכה המתמחה בתיקון אופניים חשמליים, ומציע תמורת סכום סמלי תיקון איכותי המבטיח לכם שימוש בטוח באופניים.
ריתוך השלדה ומכלולי אופניים אחרים
שלדת האופניים החשמליים מהווה את החלק החשוב והמרכזי של האופניים, מרבית המכלולים מחוברים לשלדה, ביניהם מערכת הבלמים, גלגלים, מכלול ההילוכים ומעגלי השיניים, סבל ועוד. בכל מקרה של תאונה, נפילה או כתוצאה מגורמים אחרים, עלולה השלדה להתעקם, במקרים אחרים תראו שבר או סדק בשלדה, ועליכם לבצע תיקון כדי לשמור על בטיחותכם ועל מנת להמשיך לרכב על האופניים השימושיות ללא חשש וללא גרימת נזק חמור יותר.
ניתן לרכוש בחנויות כלי עבודה רתכת אלקטרונית עם אלקטרודות מתאימות, וציוד נוסף כמו פטיש שלאקות המיועד לניקוי סיגים שנותרו אחרי הריתוך וכמובן מסכה איכותית לפנים. עם זאת, במידה ואינכם מיומנים בטכניקות ריתוך אלומיניום אתם עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לשלדת האופניים או לאחד מהמכלולים היקרים, ויצא שכרו בהפסדו.
לכן, מומלץ לפנות לבית מלאכה המתמחה בעבודות ריתוך ומציע בין השאר גם תיקון אופניים חשמליים. כך, תדעו בוודאות כי האופניים שלכם יתוקנו במקצועיות וללא רבב, ותוכלו להמשיך לרכב על האופניים החשמליים לאורך שנים ארוכות, ללא כל חשש.
כיצד מתבצע תיקון האופניים בריתוך?
בבית המלאכה יש ציוד מקצועי הכולל מגוון סוגי רתכות וציוד נוסף. לאחר אבחון הבעיה באופניים החשמליים ואפיון חומר הגלם ממנו מיוצרת השלדה, לרוב סגסוגת מתכות המכילה ריכוז גבוה של אלומיניום, בוחרים את האלקטרודות המתאימות לריתוך, ומכוונים את העוצמה הנכונה כדי ליצור קשת חשמלית לריתוך מדויק ואחיד.
רתך מקצועי מבצע במיומנות גבוהה את עבודת הריתוך, לרוב ניתן להסתפק במתח של 75-95 אמפר בלבד, וזאת כדי לבצע ריתוך מדויק ללא גרימת נזק לשלדה או למכלולים אחרים של האופניים. בעת הריתוך יש להצמיד ולהדק את החלקים כדי לבצע ריתוך אחיד לחיבור מושלם של שני החלקים. כדאי לדעת כי במהלך הריתוך מתקדמים לכיוון אחד ולא חוזרים אחורה כדי ליצור שכבת חיבור אחידה, יש לרתך באטיות כדי לוודא שלא נותרים חורים או סדקים בשלדה.
לאחר השלמת הריתוך יש להסיר בעדינות שאריות ריתוך הנקראות בעגה המקצועית שלאקה, ולאחר קירור המקום חשוב לצבוע את האזור בצבע יסוד, ולאחר ייבוש מהיר להוסיף שכבת צבע בגוון של שלדת האופניים כדי ליהנות מתוצאה אסתטית.
לסיכום, תיקון אופניים חשמליים באמצעות ריתוך מחייב מיומנות גבוהה וציוד מתקדם, לכן מומלץ לפנות לבית המלאכה כדי ליהנות מתיקון יסודי ובטיחותי, ומתוצאות מרשימות המבטיחות לכם נסיעה בטוחה עוד שנים ארוכות.
בעיות בלוח הבקרה
כל הרכיבים החשמליים של האופניים, כולל המנוע, המצערת הסיוע לדוושות (PAS), הסוללה והחיישנים, מחוברים ללוח הבקרה, שהוא כמו מחשב קטן המתאם את כלל תפקודי האופניים. לוח הבקרה הוא למעשה המוח באופניים ואם הוא לא עובד אז המוח לא עובד.
בעיות שונות עלולות לפגוע בלוח הבקרה, לכן בדקו אם:
- החיווט פגום
- החיבורים משוחררים
- קיימת בעיה במתג on/off, בנתיך או במפסק החשמל
לעתים זו בעיה פשוטה שניתן לפתור בקלות, לדוגמה על ידי ריסטארט לאופניים (כמו הריסטארט לטלפון). במקרה של תקלה חמורה יותר, יתכן שכדאי להחליף את התצוגה
בעיות בסוללה
סוללת האופניים החשמליים הולכת ונגמרת כמו סוללת הטלפון הסלולרי. הנה כמה מהבעיות השכיחות ביותר בתפקוד הסוללה:
ירידה בטווח הרכיבה:
אם נראה לכם שהאופניים לא מגיעים לטווח המרחק הרגיל שלהם, כדאי לבחון מי האשם הפוטנציאלי במצב זה:
- עקבו אחר מרחק הרכיבה הטיפוסי של האופניים כשהסוללה טעונה במלואה. האם חלה ירידה הדרגתית או פתאומית במרחק הנסיעה?
- בדקו את מעטפת הסוללה כדי לגלות נזק חיצוני שעשוי להעיד על צורך להחליף את הסוללה.
כדי להבטיח את תקינות הסוללה, חשוב להטעין אותה באופן הנכון, להשתמש תמיד במטען של היצרן ולהימנע מחריגה מזמן הטעינה המומלץ. בנוסף, פעלו בהתאם להוראות הניקוי והתחזוקה של יצרן הסוללה שלכם. אחרי הכול, תחזוקה שוטפת טובה לבריאות הסוללה!
טעינה איטית:
אם זה המצב בדקו:
- את צג זמן הטעינה: כמה זמן בדרך כלל לוקח לסוללה להגיע לטעינה מלאה? האם הטעינה הפכה לממושכת יותר?
- את החיבורים: חיבורים רופפים או חלודה בין המטען לסוללה עלולים להפריע לטעינה.
יש כמה פתרונות יעילים למקרים שכאלה, כמו שימוש נכון במטען והימנעות מטעינת יתר.
לפעמים, כדאי לשקול החלפת הסוללה.
בעיות במנוע
נתייחס כאן לשני סוגי המנועים העיקריים לאופניים חשמליים:
- מנועים מוברשים (Brush motors) : מנועים המחוברים באופן חיצוני להילוכים של האופניים ומאפשרים התאמה נוחה של הרכיבה לתנאי השטח. עם זאת, הם רועשים יותר (בגלל חיכוך הסוללה בשרשרת), ההספק שלהם נמוך יותר והם רגישים יותר לפגיעות ולנזקים חיצוניים.
- התקלות האופייניות למנועים אלה הם: נפילה או מתיחה של השרשרת ונזקי לחות ומים.
- מנועים ללא מברשות (Brushless motors): מנועים המחוברים ישירות לגלגל ונהנים מהגנה רבה יותר מפני נזקים חיצוניים. עם זאת, המנועים מצוידים בבקר לוויסות זרם החשמל למנוע, כשגם בקר זה עלול להתקלקל עם הזמן.
- התקלות האופייניות למנועים אלה הם: קורוזיה והתאמצות רבה מדי של המנוע בגלל רכיבה עם עומס משקל, רכיבה בעליות תלולות או רכיבה בטמפרטורות גבוהות. שימו לב שמאמץ יתר של המנוע עלול לגרום להתרופפות חלקי המנוע או לשריפתו.
בעיות במצערת
יש אופניים חשמליים עם מצערת (ידית הגז לאופניים חשמליים) ועם סיוע לדוושות - PAS (Pedal Assist System). שמפעיל את המנוע ומניע את האופניים קדימה באופן עצמאי גם כשאתם לא מדוושים בפדלים. הרכיבה באופניים אלה קלה יותר במהירויות גבוהות יותר, כך שהם נהדרים לנסיעה, למשל מהבית לעבודה וחזרה.
המצערת היא זו שמפעילה את המנגנון הזה, ואם היא לא תקינה, פונקציות הסיוע למצערת לא יעבדו.
לפעמים, המצערת משתבשת כי נעשה בה שימוש יתר. כלומר אולי לחצתם יותר מדי זמן על המצערת. במקרה כזה היא עלולה להיתקע ולא לחזור אחורנית. שימו לב שלחיצה ממושכת זו עשויה לגרום לנזק למצערת או להקשות עליה להשתחרר עם הזמן. לפעמים, יתכן שתוך כדי הרכיבה על האופניים תבחינו לפתע שהמצערת פשוט הפסיקה לעבוד.
איך בודקים את המצערת?
בדקו את מיקום המצערת בכידון האופניים. מצערת תקולה בדרך כלל תתקע במצב אחורי במקום שתחזור למקומה. במקרה זה משכו את ידית המצערת חזרה למקומה.
אם יש תקלה בחשמל בדקו את המצערת על ידי דחיפתה למצב האחורי ביותר ותראו אם היא חוזרת למקומה מיד או שהיא מתעכבת. אם היא לא חוזרת למקומה או עושה זאת באיטיות, כנראה שתצטרכו להחליפה.
טיפים בסיסיים לתחזוקה תקינה של אופניים חשמליים
הנה כמה טיפים שיעזרו לאופניים החשמליים שלכם לפעול בצורה חלקה כאילו יצאו זה עתה מהחנות:
טפלו היטב בסוללה: הסוללה היא ההבדל המשמעותי ביותר בין אופניים רגילים לחשמליים. כל השאר די דומה. לכן וודאו שאתם מקפידים על הוראות היצרן הנוגעות לטעינה ולאחסון של הסוללה כדי להאריך את חייה.
בדקו את החישורים (המכונים גם שפיצים): המתחים שגורם כוח המנוע באופניים החשמליים, חושף את החישורים לבעיות שאינן צפויות באופניים רגילים. לכן, כדי למנוע תקלות, מדי פעם בדקו והתאימו את מתח החישורים באופניים שלכם.
בדקו את הצמיגים: צמיגים מלאים בלחץ האוויר הנכון וצמיגים נקיים, חיוניים למניעת פנצ׳רים וסדקים.
ניקוי האופניים: נקו היטב את כל חלקי האופניים, כולל ההילוכים, הדוושות, הצמיגים והבלמים. הימנעו משימוש בלחץ מים גבוה שעלול להזיק לאופניים, בין אם הם חשמליים או רגילים.
צריכים תיקון לאופניים שלכם?
פנו אלינו וקבלו הצעת מחיר משתלמת ועבודה מקצועית ללא פשרות